6.5.11

Υπό έκδοση εκπτωτικές κάρτες για νέους !

ΔΕΚΑ χιλιάδες εκπτωτικές κάρτες θα διατεθούν από την ερχόμενη Δευτέρα δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας με πρωτοβουλία των Yπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί εκτός των άλλων και στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους, όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Tύπου με την υφυπουργό Εργασίας Aννα Νταλάρα, την υφυπουργό Παιδείας Eύη Χριστοφιλοπούλου, τον γ.γ. Νέας Γενιάς Γιάννο Λιβανό και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Νεολαίας Μιχάλη Γεωργάκη.
Οι δωρεάν κάρτες θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα σε ανέργους, μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζομένους. Οι κάτοχοι της κάρτας θα εξασφαλίζουν εκπτώσεις σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λπ. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ήδη από 10.000 νέους, ενώ μόνο το 2010 800 νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας.
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ σε 37 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται από 5 εκατ. νέους στην Ευρώπη, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν από ένα κατάλογο 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες και άλλα καταστήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου