7.5.11

«Ο Οσάμα Μπίν Λάντεν δεν είναι …νεκρός» !!

O John Avlon, συνεργάτης του CNN, δικαιολογεί τις θεωρίες συνωμοσίας
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν είναι νεκρός και χαίρονται που επιτέλους υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που «ξύπνησαν και δεν πιστεύουν τα σκουπίδια που θέλει να τους ταίσει η αμερικανική κυβέρνηση».
Στο Facebook τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες γύρω από το θάνατο του Μπιν Λάντεν και την αλήθεια πίσω από την εκτέλεση στο κρησφύγετό του από τους αμερικανούς κομάντος.
Κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι νεκρός εδώ και αρκετό καιρό. «Πραγματικά πιστεύω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης παγκοσμίως και δεν έχουμε ακούσει τίποτα γι' αυτόν εδώ και χρόνια. Αυτά που ισχυρίζεται ο Ομπάμα ότι τον σκότωσε είναι μ...ς» είναι το post που άφησε στο group «Osama is not dead» ένα από τα 1.924 μέλη του. Δεν λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Μπιλ Λάντεν πέθανε από φυσικά αίτια το 2000 και άλλοι που αναρωτιούνται γιατί το Ομπάμα δεν βγάζει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού ηγέτη.
Κάποιοι διακωμωδούν την είδηση περί εκτέλεσής του με αστεία σχόλια όπως «Δεν είναι νεκρός, μου έστειλε χθες μήνυμα στο κινητό μου» ή «τον είδα να χορεύει στη Sesame street»!
Ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς αναλυτές, αρθρογράφος στο Newsweek, o οποίος συνεργάζεται και με το CNN και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, ο John Avlon θεωρεί ότι όσοι λένε ότι ο Λάντεν δεν είναι νεκρός το κάνουν για να μπορέσουν να διατηρήσουν καλή την ψυχολογία τους.
«Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, ειδικότερα σήμερα που το διαδίκτο είναι τόσο ενισχυμένο, που θα ενστερνίζονται θεωρίες συνωμοσίας γύρω απ' όλα τα θέματα» λέει ο Avlon. «Και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Δίνουν αυτές τις εξηγήσεις προκειμένου να κρατήσουν "στα καλά τους" την ψυχολογία τους. Δεκαεννιά άτομα δεν μπορούσαν να ρίξουν τους Δίδυμους Πύργους. Έπρεπε όλο αυτό να είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Αλλιώς ο κόσμος γίνεται τρομακτικός και πολύ απρόβλεπτος γι' αυτούς» προσθέτει ο Avlon.
«Αν και είναι σχεδόν προβλέψιμο το γεγονός ότι οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του Μπιν Λάντεν θα είναι διάχυτες στη Μέση Ανατολή, επειδή σε κάποιους αρέσει να βγάζουν τέτοιες φήμες, το γεγονός ότι κυκλοφορούν και στην Αμερική δείχνει μια παθητικότητα» τονίζει ο Avlon.
Δείτε ένα από τα γκρουπ στο Facebook


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου