20.5.11

Εντοπίστηκε και έβδομο πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένη αντλία στην Αττική

Εντοπίστηκε ακόμη ένας παρεμβατικός μηχανισμός σε αντλία απλής αμόλυβδης βενζίνης, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Κολωνού και ήδη σφραγίστηκε η αντλία, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του και θα ασκηθεί και ποινική δίωξη για την επιβολή σημαντικού διοικητικού πρόστιμου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Παράλληλα, της υπόθεσης επελήφθη το τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής καθώς ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου είχε και το πρατήριο στη λεωφόρο Βάρης που λίγους μήνες πριν είχε συλληφθεί για την ίδια παράβαση και είχε σφραγιστεί το συγκεκριμένο πρατήριο. Από την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δεν αναφέρεται το όνομα/επωνυμία και η ακριβής διεύθυνση του πρατηρίου.
Σημειώνεται πάντως ότι ο μηχανισμός που εντοπίστηκε στο πρατήριο του Κολωνού είναι διαφορετικός από αυτόν που είχε εντοπιστεί στο πρατήριο της λεωφόρου Βάρης και θα αποσταλεί στο Πανεπιστήμιο Πάτρας για να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει ο μηχανισμός στη συνδεσμολογία των αντλιών, ώστε να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός ανάλογων περιπτώσεων στο μέλλον.
Πρόκειται για το έβδομο πρατήριο που έχει εντοπιστεί, τους τελευταίους μήνες που έχει εστιαστεί ο έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις, να λειτουργεί με πειραγμένες αντλίες στην Αττική ενώ προκειμένου να επεκταθούν οι έλεγχοι σε όλα τα πρατήρια της χώρας ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του υπουργείου πραγματοποιούν ενημέρωση στους αρμόδιους υπαλλήλους των περιφερειών για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναζητούν παρεμβατικούς μηχανισμούς στις αντλίες.
Η ενημέρωση έχει ξεκινήσει με τις υπηρεσίες των νομαρχιών στη Δυτική Ελλάδα ενώ έχει γίνει ήδη σχετική ενημέρωση και στους ελεγκτές της Κρήτης και όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, οι έλεγχοι στο προσεχές διάστημα θα στραφούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι διευρυμένη μια τέτοια στρατηγική από πρατηριούχους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και πληροφορίες ο νομός Ηλείας είναι πρώτος στη λίστα του υπουργείου για την επικέντρωση των ελέγχων σε αυτό το θέμα.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας ''Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλύψουμε και τον τελευταίο απατεώνα που κλέβει τους ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βάζουν βενζίνη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και, όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι εκπλήξεις για τους παραβάτες είναι οδυνηρές. Ας το σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι, πριν αποτολμήσουν να παρανομήσουν. Οι ποινές είναι αυστηρότατες''.
Ο μηχανισμός αλλοίωνε την ένδειξη των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου