28.5.11

Έπιασε πάτο η αγορά ακινήτων !

Ένα βήμα πριν από τον οριστικό θάνατο βρίσκεται η «αγελάδα» της αγοράς ακινήτων, που για πολλοστή φορά επιστρατεύεται από την κυβέρνηση με στόχο το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» στα δημόσια έσοδα.
Η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η κατάργηση του αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία και η επιβολή έκτακτης εισφοράς στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα σχεδιαζόμενα μέτρα που αναμένεται να φέρουν σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες.
Υπό τη σκιά της χειρότερης μεταπολεμικά ύφεσης, η δημιουργία νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία τονωτικής ένεσης για την κτηματαγορά, έχει μετατρέψει το real estate από ασφαλή επενδυτική επιλογή σε… κατηγορία junk.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κεφάλαιο», δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή, οι αγοραπωλησίες ακινήτων βρίσκονται στο ναδίρ, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον περιορίζεται στις ιδιοκτησίες που διατίθενται σε τιμές «κάτω του κόστους».
Όσον αφορά τα επαγγελματικά ακίνητα, η κατάσταση είναι χειρότερη, με την κρίση στο λιανεμπόριο να έχει βγάλει στην αγορά πολυάριθμα γραφεία και καταστήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου