6.5.11

«Άσεμνο» όνομα το «Κική» στην Αυστραλία !

Ομογενής δικηγόρος από την Αυστραλία κλήθηκε από το υπουργείο Συγκοινωνιών της χώρας να δώσει εξηγήσεις, γιατί χρησιμοποιεί στις πινακίδες του αυτοκινήτου της το ...άσεμνο όνομα «Κική»!
Τι κι αν εξηγούσε η Κρίστεν Πέρι, ότι το όνομα αυτό είναι υποκοριστικό δεκάδων χιλιάδων Ελληνίδων, ότι από μωρό οι γονείς της την αποκαλούσαν «Κική», και ,φυσικά, έτσι την αποκαλούν πολλοί δικοί της.
Η περιπέτεια της με το ...άσεμνο όνομα άρχισε όταν ο σύζυγός της Πέρι της έκανε δώρο μια Porche και στις πινακίδες -όπως συνηθίζεται στην Αυστραλία- τοποθέτησε το υποκοριστικό της όνομα «Κική».
Ένα πρωί όμως, έτριβε τα μάτια της. Έλαβε επιστολή από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Roads and Traffic Authority), η οποία της ζητούσε να αιτιολογήσει γιατί χρησιμοποίησε το άσεμνο όνομα «Κική» στις πινακίδες του οχήματός της.
Ερευνώντας ανακάλυψε πως το «Κική» στην διάλεκτο Tagalog των Φιλιππίνων παραπέμπει στα γεννητικά όργανα γυναίκας και κάποιοι που προέρχονται από τις Φιλιππίνες και πρόσεξαν την πινακίδα της Ελληνίδας, τη θεώρησαν προσβλητική και διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Αυτό είναι το όνομά μου από τότε που γεννήθηκα και εσείς μου λέτε τώρα ότι είναι άσεμνο; Αυτό και αν είναι προσβλητικό», έγραψε η ομογενής στο εν λόγω υπουργείου.
Μάλιστα, μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε: «Ξέρεις πως με φώναζες μια ζωή; “άσεμνα”». Όπως είπε η Κρίστιν Πέρι ο πατέρας της εξεπλάγη αλλά μετά άρχισε να γελά.
Όσο για την υπηρεσία NSW Roads and Traffic Authority πείστηκε πως το «Κική» δεν είναι άσεμνο και δέχθηκε να επιτρέψει στην Κρίστιν Πέρι να συνεχίσει να φέρει τις πινακίδες με αυτό το όνομα στο αυτοκίνητό της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου