7.5.11

Δίωξη …για εμπρησμό στον αρχηγό της Πυροσβεστικής

Σε δίκη παραπέμπεται ο αρχηγός της Π.Υ., Στέλιος Στεφανίδης. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια.
Δίωξη εις βάρος του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέλιου Στεφανίδη, καθώς και 15 ακόμα αξιωματικών, ασκήθηκε για εμπρησμό από αμέλεια.
Έτσι, ο Σ. Στεφανίδης θα οδηγηθεί σε δίκη για την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, το 2009, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.
Η άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.
Υπάρχει όμως κι ένα αξιοσημείωτο.
Ενώ το πόρισμα επέρριπτε ευθύνες εις βάρος του συνόλου της τότε ηγεσίας για έλλειψη συνεννόησης και αδυναμία συντονισμού, από την πλευρά των ανώτατων αξιωματικών του σώματος που ενεπλάκησαν στην κατάσβεση, η δίωξη βαρύνει μόνο τον νυν αρχηγό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής.
Αντίθετα, ο τέως αρχηγός Αθ. Κοντοκώστας και ο τότε περιφερειάρχης Αττικής κ. Απ. Γεροκώστας δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Στεφανίδης είναι ο μόνος από την τότε ηγεσία της Π.Υ. που αντιμετωπίζει δίωξη, διότι ήταν ο πρώτος ο οποίος μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, τα ξημερώματα της 22 Αυγούστου στο Γραμματικό.
Επομένως, έφερε το κύριο βάρος για την λανθασμένη εκτίμηση της απειλής.
Υπενθυμίζεται πως σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες έχει παραπεμφθεί και ο Φ. Παππάς, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά της Ηλείας, το 2007.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου