20.5.11

Που το πάει τελικά η Κυβέρνηση για την Μεσσηνία

Της Αντωνίας Μπούζα
Η Καλαμάτα με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού που καταργήθηκε αλλά και το ΚΕΔΒ που το αντικατέστησε στη συνέχεια,έχουν μία κοινή ιστορία δεκαετιών. Το ΚΕΔΒ , είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της οικονομίας της πόλης.
Η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για το κλείσιμο και του ΚΕΔΒ,είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την τοπική οικονομία . Σε μία εποχή , που η Κυβέρνηση κλείνει τη μία Υπηρεσία μετά την άλλη, ολόκληρη η Μεσσηνία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης , με πρόσχημα τις απαιτήσεις του μνημονίου. Στραγγαλίζεται ο κοινωνικός ιστός και περιθωριοποιείται η περιφέρεια.Η επιχειρούμενη επιδρομή στη Μεσσηνία με το κλείσιμο του Στρατοπέδου , του Στρατολογικού Γραφείου, τις καταργήσεις του σιδηροδρόμου , σχολείων, των δύο σχολών του ΤΕΙ και την επικείμενη κατάργηση και άλλων Υπηρεσιών όπως Εφορίες κλπ αλλά και ψιθύρους για συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων και σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , μας κάνει να ρωτήσουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά που το πάνε τελικά; Αυτό το μέλλον έχουν οραματιστεί για τη Μεσσηνία; Οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο καλούνται να συμφωνήσουν σε ένα κοινό τρόπο αγώνα και να μην προσπαθεί ο καθένας ξεχωριστά να διαχειριστεί καλύτερα την εικόνα του και μόνο!
Τα συμφέροντα του τόπου μας μπορούμε όλοι μαζί να τα υποστηρίξουμε και να αγωνιστούμε γι αυτά! Όχι όμως με στόχευση μόνο την επικοινωνιακή μας στρατηγική.
Αυτές οι πρακτικές κούρασαν και δυσαρέστησαν τους πολίτες ,με αποτέλεσμα να βλέπουμε φαινόμενα αποστροφής προς τους πολιτικούς και έλλειψης εμπιστοσύνης προς όλους συλλήβδην !
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Νέας Δημοκρατίας
Μέλος Τομέα Ενημέρωσης και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου