27.5.11

ΚΑΙΡΟΣ - Βροχές, καταιγίδες και …Χαλάζι για σήμερα

Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Κίνδυνος χαλαζόπτωσης το μεσημέρι και το απόγευμα.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου