20.5.11

Μέρκελ - Αντιδράσεις για τους… «τεμπέληδες του νότου»

Η διαδικτυακή πύλη euobserver.com, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Μέρκελ δέχεται πυρά για το σχόλιό της για τους «τεμπέληδες Έλληνες», αναφέρει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, έχει δεχθεί τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας, όσο και στο εξωτερικό, σφοδρή κριτική σε συνέχεια των σχολίων που έκανε ότι οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας λαμβάνουν πολλές ημέρες άδεια το χρόνο και συνταξιοδοτούνται νωρίς.
Μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα σε συγκέντρωση, η καγκελάριος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μία ζώνη κοινού νομίσματος, στην οποία κάποιοι παίρνουν πολλές διακοπές και άλλοι πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Η κυβέρνησή μας δεν έχει πρόθεση να αφήσει το ευρώ να καταστραφεί αλλά δεν μπορούμε απλώς να δείξουμε αλληλεγγύη και να πούμε ότι αυτές οι χώρες μπορούν να συνεχίσουν όπως και πριν. Παρά ταύτα η Γερμανία θα βοηθήσει αλλά θα βοηθήσει υπό τον όρο ότι και οι άλλοι θα καταβάλουν προσπάθειες. Αυτό πρέπει να είναι σαφές».
Τα σχόλιά της αυτά δημιούργησαν αγανάκτηση στη γερμανική πολιτική σκηνή με την αντιπολίτευση να την χαρακτηρίζει ως «λαϊκίστρια» ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι χαρακτήρισαν τα λεγόμενά της «παράλογα». Στην Πορτογαλία οι εργατικές ενώσεις και τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα επίσης στα λεγόμενα της Μέρκελ.
Στην πραγματικότητα όμως, αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Γερμανοί συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τους νότιους γείτονές τους ενώ επίσης οι νότιοι δεν έχουν μεγαλύτερες άδειες σε σχέση με τους Γερμανούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου