7.5.11

ΚΑΙΡΟΣ – Αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 7 Μαΐου 2011
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 και τοπικά 8 στα ανατολικά και νότια πελάγη με τάσεις βαθμιαίας εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 21 βαθμών Κελσίου.
Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη με ανέμους μεταβλητούς 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 20 βαθμών Κελσίου.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παρατηρούνται λίγες νεφώσεις που προς το μεσημέρι ή το απόγευ8μα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος μα λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, τοπικά 4 και βαθμιαία κατά τόπους νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 21 βαθμών Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα παροδικών βροχών στην ορεινή Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, τοπικά 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 24 βαθμών Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με τάσεις βαθμιαίας εξασθένησης πριν στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 21 βαθμών Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη με βοριάδες 6-7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με τάσεις βαθμιαίας εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 21 βαθμών Κελσίου.
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στα βόρεια 2-3 βαθμούς πιο χαμηλά.
Πρόγνωση για 08/05/2011
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι βαθμιαία στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς 4-6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου