17.6.11

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον ανασχηματισμό !

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να βγάλει τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Μια βαθιά κρίση, η οποία έσκασε στα χέρια μας, μετά την λιποταξία της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά αποτελεί τον απότοκο μιας σειράς λαθών ολόκληρου του πολιτικού συστήματος για πολλές 10ετίες. Στην προσπάθειά μας για να υπερβούμε την κρίση, επιδιώξαμε να έχουμε τη συμπαράσταση και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Αλλά, αυτή η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στη χώρα.
Ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της κυβερνητικής προσπάθειας. Με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός έδειξε να αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινής γνώμης και να έχει επίγνωση των λαθών που υπήρξαν. Άλλαξε το οικονομικό επιτελείο, τοποθετώντας εκεί ένα ικανότατο στέλεχος με μεγάλο πολιτικό και κομματικό βάρος, όπως ο κ. Βενιζέλος. Περιόρισε το ρόλο των μη-πολιτικών προσώπων, τα οποία συχνά προκαλούσαν με κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις ή τοποθετήσεις τους. Δημιουργεί πιο συνεκτικές κυβερνητικές συντονιστικές δομές.
Σήμερα μπορούμε να κρίνουμε μόνο σε επίπεδο συμβολισμών. Και στο επίπεδο αυτό, οι εντυπώσεις είναι θετικές. Από κει και πέρα όλα θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα των υπουργών, αλλά και όλων εμάς που θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, με τις προτάσεις, αλλά και με την κριτική μας. Η προσπάθεια εξάλλου είναι συλλογική και οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου