3.6.11

Με πια τιμή και παρθενικότητα "μετανάστευσε" το λάδι ΛΑΚΩΝΙΑ από τα Φιλιατρά

Πάντως είναι αξιοπερίεργο, πως μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι ,ο τριλιτρος τενεκές κατέληξε να πωλείται ($ 12,99) σε Αμερικάνικη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, με λιγότερο από 3 ευρώ το λίτρο .
Στην Ομογένεια έχει γίνει ήδη χαμός μετά την δημοσίευση και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού www.radioneo.us των αποτελεσμάτων της ανάλυσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου αντί για Extra Virgin Oil of Kalamata, η τρίλιτρη συσκευασία ήταν νοθευμένη με φθηνά σπορέλαια. Κι ενώ το θέμα έχει πάρει και Πελοποννησιακές διαστάσεις μετά την αναδημοσίευση από Ελληνικές ιστοσελίδες και Blogs (και μάλιστα Μεσσηνιακά), κανείς από την "εμπλεκόμενη" περιοχή, δεν μπαίνει στον κόπο να στείλει ένα e-mail στο kvdena@gmail.com ώστε να πληροφορήσει:
1) Υπάρχει μεμονωμένος ελαιοπαραγωγός (από τα Φιλιατρά) η Συνεταιρισμός που τροφοδοτεί με Χ ποσότητες την εταιρεία GOURMET FACTORY στη Happauge New York USA ?
2) Αν ΝΑΙ , και εφόσον η συσκευασία γίνεται εν Ελλάδι και απλώς διανέμεται (όπως γράφει στη συσκευασία), μπορούν να μας προμηθεύσουν την έκθεση Ανάλυσης από το δείγμα που το Χημείο του Κράτους λαμβάνει στο τελωνείο (της Καλαμάτας) πριν το εμπόρευμα αποσταλεί σε Τρίτη χώρα, για να κάνουμε την σύγκριση?
3) Επειδή το δείγμα έχει συσκευαστεί το 2011 ,οι πληροφορίες στο τενεκέ σίγουρα δεν είναι σύννομες με την νέα Αμερικάνικη νομοθεσία που άλλαξε, και έχει ισχύει από τον Οκτώβριο του 2010.
Ποιος (υπεύθυνα) μπορεί να μας βεβαιώσει ότι είναι σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία? Αναμένουμε...adena.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου