4.6.11

Πεθερικά εναντίον νύφης... για το Ι.Χ. του εκλιπόντος συζύγου

Δικαστική διαφορά με έντονο παρασκήνιο μεταξύ... νύφης και συγγενών του νεκρού, και μάλιστα έναν και πλέον χρόνο μετά το θάνατο του άτυχου άνδρα. Όλα αυτά στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας, όπου συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα η υπόθεση, και μάλιστα, η δικαστική διένεξη αφορά όχι κάποιο φοβερό περιουσιακό στοιχείο, αλλά το ποιος θα έχει την απόλυτη κυριότητα στο... αυτοκίνητο του εκλιπόντος!
Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά το μοιραίο, όταν δηλαδή ο νεαρός σύζυγος έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Προϋπήρξε ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου το ζευγάρι δεν ζούσε κάτω από την ίδια στέγη λόγω κάποιων μεταξύ τους προβλημάτων. Βρίσκονταν δηλαδή σε καθεστώς διάστασης, αλλά δεν είχαν προχωρήσει διαδικασίες για την κατάθεση αίτησης για έκδοση συναινετικού διαζυγίου, ούτε είχε κινηθεί νομικά ο ένας εναντίον του άλλου. Προφανώς, οι δυο τους είχαν αποφασίσει να παραμείνουν απομακρυσμένοι για να συνειδητοποιήσουν τι τελικώς ήθελαν να κάνουν.
Όμως το αναπάντεχο «χτύπησε» την πόρτα τους και τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Μετά το θάνατο του συζύγου άρχισαν τα πρώτα προβλήματα μεταξύ συγγενών του αείμνηστου και της νύφης, η οποία τυπικά παρέμενε σύζυγος - χήρα του εκλιπόντος καθώς μεταξύ τους δεν υπήρχε ούτε καν αίτηση διαζυγίου. Μεταξύ των προβλημάτων που προέκυψαν ότι και το τι θα γίνει με το αυτοκίνητο του νεκρού συζύγου. Ένα αυτοκίνητο ακριβής μάρκας, το οποίο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, περιέρχεται στα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου.
Τα πεθερικά την πήγαν στα δικαστήρια...
Και μάλιστα, επειδή του ανήκε το 100% του οχήματος, το ίδιο ποσοστό, δηλαδή εξ ολοκλήρου, το Ι.Χ. περιέρχεται στην ιδιοκτησία της νόμιμης συζύγου. Μόνο που αυτό ήταν κάτι που δεν δέχονταν οι συγγενείς του συζύγου, οι οποίοι βρήκαν τη νύφη τους και απαίτησαν να τους παραχωρήσει το αυτοκίνητο ή έστω κάποιο ποσοστό. Κάτι που όμως η σύζυγος αρνήθηκε να κάνει, κρατώντας το Ι.Χ. του πρώην άνδρα της ολόκληρο. Αυτό, ωστόσο, αποτέλεσε αφορμή ώστε να κινηθούν εναντίον της δικαστικά τα πρώην πεθερικά της, διεκδικώντας ουσιαστικά μέρισμα από το αυτοκίνητο του παιδιού τους! dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου