17.6.11

Άμεση λύση για την Ελλάδα ζητεί ο Σαρκοζί

ΕΚΚΛΗΣΗ εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα στο πλαίσιο της «υπευθυνότητας και της αίσθησης συμβιβασμού» απηύθυνε χθες στους Ευρωπαίους εταίρους ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε συνέντευξη Tύπου σε αγροτικό συνέδριο στο Παρίσι. Η παρέμβαση του Γάλλου προέδρου πραγματοποιήθηκε ενόψει των κρίσιμων συζητήσεών του στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για την ευρωπαϊκή κρίση.
Ο Γάλλος ηγέτης υπογράμμισε «αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα είναι ενότητα. Χρειάζεται να αφήσουμε πίσω αυτές τις εθνικές διαμάχες και να ανακτήσουμε την αίσθηση του κοινού μας προορισμού». Απηύθυνε έκκληση σε όλους «να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και αίσθηση συμβιβασμού, πάνω στα οποία έχει οικοδομηθεί η Ευρώπη». Ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι υπεράνω όλων είναι το καθήκον «να προστατευθούν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Πρόσθεσε ότι «χωρίς το ευρώ δεν υπάρχει Ευρώπη και χωρίς την Ευρώπη δεν υπάρχει πιθανότητα ειρήνης και σταθερότητας». Eμμεσα σύνδεσε το πρόβλημα της Ελλάδας με πιθανά πλήγματα κατά του ευρώ εκτιμώντας ότι «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να βλάψουμε το ευρώ».
Για το θέμα του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα, το πρακτορείο Reuters μετέδιδε χθες πληροφορίες του, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία επιθυμεί την αναβολή του δανείου έως τον Σεπτέμβριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου