23.6.11

Ντόλιος σε Νάντια: «Μόλις μεταφερθεί η πίστωση από το Γ.Λ.Κ., θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου»

Ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, σε απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 16301 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 05/05/11, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων, ανακοίνωσε ότι όσον αφορά στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών με την 21920/10-05-11 Απόφασή του, ενέκρινε τους πόρους για την έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τους υπόχρεους Δήμους, η οποία θα καταβληθεί αμέσως μόλις μεταφερθεί η σχετική πίστωση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος στην απάντησή του ενημερώνει ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων που μεταβιβάστηκε ως αρμοδιότητα στους Δήμους είναι αποκλειστικά μεταβιβαστικού χαρακτήρα. Οι αποφάσεις εκδίδονται αμέσως μετά την υποβολή στο Υπουργείο των αναγκαίων στοιχείων για τους δικαιούχους λήψης, που αφορούν σε κάθε δίμηνο ή μήνα, από τους ίδιους τους Δήμους.
Σε δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε σχετικά: «Παρ’ όλη τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το ζήτημα, είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε περικοπή των προνοιακών επιδομάτων. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο άμεσος εξορθολογισμός και η επανεξέταση περιπτώσεων όπου κάποιοι παίρνουν επιδόματα, τα οποία φαίνεται ότι δεν δικαιούνται. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές κατά καιρούς, έχουν καταγγελθεί και, αναμφίβολα, λειτουργούν εις βάρος των νομίμων δικαιούχων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου