3.6.11

Βανδαλισμοί στο Σχολικό συγκρότημα Μεσσήνης !

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από τον Διευθυντή του Σχολείου και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Π. Πλατάρο
Θύμα βανδαλισμού και κλοπών έγινε το σχολείο μας, αφού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, άγνωστοι έκαναν τριπλή απόπειρα εμπρησμού στο σχολείο μας, καταστρέφοντας ευτυχώς μόνο δύο πίνακες ανακοινώσεων και μία καρέκλα καθηγητή. Του περιστατικού έχει επιληφθεί ήδη η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Σε συνέχεια, το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, άγνωστοι αφήρεσαν από την ταράτσα του διδακτηρίου, χάλκινο καλώδιο αντικεραυνικής προστασίας μήκους 170 μέτρων περίπου. Στην προσπάθειά τους αυτή, σφυρηλάτησαν τα μάρμαρα περιμετρικώς του κτιρίου με αποτέλεσμα την σχεδόν ολοσχερή τους καταστροφή, ενώ σοβαρές βλάβες έχουν γίνει και στην μόνωση του κτιρίου. Για το συμβάν υπεβλήθη μήνυση στο Α.Τ. Μεσσήνης, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αμέσως προϊστάμενες αρχές, όπως και ο δήμος Μεσσήνης, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα διδακτήρια, ο οποίος και έστειλε αρμόδια Μηχανικό για την καταγραφή των φθορών.
Από μέρους μας, εκφράζουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και ιδίως στους γείτονες, για επίταση της προσοχής τους, για τυχόν είσοδο υπόπτων στον χώρο των συστεγαζόμενων σχολείων μας, ώστε να ειδοποιείται αμέσως η Αστυνομία. Είμαστε αναγκασμένοι, να λαμβάνουμε επί πλέον μέτρα προστασίας χρησιμοποιώντας πόρους που θα λείψουν από κάπου αλλού που θα είναι αναγκαίοι, σε καιρούς που υπάρχει η γνωστή τεράστια οικονομική στενότητα της Πατρίδας μας.
Ευχαριστούμε επίσης τον Διοικητή του ΑΤ Μεσσήνης όπως και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τα σοβαρά αυτά περιστατικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου