10.6.11

Το φιλί των μαφιόζων που σοκάρει την Ιταλία !!

Φιλήθηκαν στο στόμα δημοσίως τη στιγμή που μεταφέρονταν στις φυλακές !
Πολλές συζητήσεις και εντυπώσεις προκάλεσε η προκλητική συμπεριφορά δύο κρατουμένων της ναπολιτάνικης μαφίας, Καμόρα, όταν φιλήθηκαν στο στόμα δημοσίως τη στιγμή που μεταφέρονταν στις φυλακές. Όλα συνέβησαν, όταν στις δυο το μεσημέρι, ο Κάρμινε Αμάτο και ο Ντανιέλε Ντ' Ανιέζε, δυο νεαροί τριάντα και είκοσι επτά ετών, βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο του μεγάρου φρουρούμενοι, για να προσαχθούν στις φυλακές της πόλης.
Κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση και διακίνηση ναρκωτικών. Κοντά στα αστυνομικά αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες φίλοι και συγγενείς, που, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, επευφημούν και δίνουν κουράγιο στους συλληφθέντες. Μέσα σε κλάσματα, όμως, του δευτερολέπτου, συνέβη κάτι εντελώς απρόβλεπτο και πρωτοφανές: ένας επίσης νεαρός άνδρας, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από την πόρτα του αστυνομικού αυτοκινήτου, πλησίασε τον Ντανιέλε Ντ' Ανιέζε και τον φίλησε στο στόμα.
Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι και αποπροσανατολισμένοι, μετά τον αρχικό δισταγμό, έσπρωξαν τον Ντ' Ανιέζε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι Ιταλοί αναλυτές διερωτώνται σήμερα ποια μπορεί να είναι η σημασία και ο συμβολισμός του νέου αυτού μαφιόζικου φιλιού που δόθηκε μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αστυνομικό, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, «είναι σαφές ότι η όλη σκηνή, εντυπωσίασε. Δεν υπάρχει, όμως, κάποιος σεξουαλικός συμβολισμός. Είναι η πιο ισχυρή, δυνατή απόδειξη, ότι ο συλληφθείς συνεχίζει να ανήκει στην μαφιόζικη οικογένεια. Με το φιλί στο στόμα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και φύλου, προσφέρεται μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη αλληλεγγύης, πέρα από κάθε φραγμό και διαφορά».
Στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί παρόμοιες «εξάρσεις στοργής», στις περιφερειακές περιοχές της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, σε συνοικίες που ελέγχονται από την φατρία των «αποσχισμένων». Με την σύλληψη, όμως, του Ντ' Ανιέζε, η ιεροτελεστία υιοθετήθηκε και από τις πιο «εξελιγμένες» οικογένειες της Καμόρα, που δρουν στις κεντρικές περιοχές της Νάπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου