17.6.11

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών και τα θεσμικά όργανα της Πελοποννήσου

ΜΕ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ – ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ….ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ;
Με αλλεπάλληλες συσκέψεις, τον τελευταίο μήνα, των συντονιστικών οργάνων, σε επίπεδο δήμων, περιφερειακών ενοτήτων και περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλώνεται πλέον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι υπάρχει ετοιμότητα ενόψει της περιόδου πυροπροστασίας.
Σε όλες τις συσκέψεις επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών με τη συμμετοχή όχι μόνο των οργανωτικών δομών της πολιτείας, αλλά και όλων των πολιτών και των εθελοντικών οργανώσεων, δεδομένου ότι «η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, μπορεί να έχει θετικότατα αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης».
Εξάλλου, την προσωπική εμπλοκή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για την εξασφάλιση αποτελεσματικού συντονισμού και στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ζήτησε στις αρχές Μαΐου με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.
Ο κ. Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της περιφέρειας στάθηκε ιδιαίτερα στις ομάδες εθελοντών, τη δράση των οποίων εξήρε και εξέθεσε το σκεπτικό της ουσιαστικής εμπλοκής τους και τη διαρκή επικοινωνία τους με τις αρμόδιες δομές, για καλύτερο συντονισμό, ενώ επέστησε την προσοχή στους δημάρχους για έλεγχο ενεργών και ανενεργών σκουπιδότοπων, για να μην αποτελέσουν εστία πυρκαγιάς, καθώς και της ΔΕΗ για έλεγχο του δικτύου της.
Ο δήμος Τρίπολης προσπαθώντας να κάνει συμμέτοχους όλους τους πολίτες στην πρόληψη πυρκαγιών, ετοίμασε και ήδη μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης διαφημιστικό σποτ, θυμίζοντας την καταστροφή, που υπέστη η Αρκαδία το 2007.
Στην Καλαμάτα από τις 3 Μαΐου τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου περιπολούν και σταθμεύουν σε προσδιορισμένες θέσεις από το συντονιστικό τοπικό όργανο.
Τα οχήματα φυλάσσουν τον ορεινό όγκο Αρφαρών, τον εθνικό δρόμο της ευρύτερης Πολιανής, την περιοχή του Κάμπου (Άρις), την ορεινή Βέργας, την περιοχή Λέικα, Ιερά Μονή Βελανιδιάς, τις περιοχές Νέδουσας, Λαδά και Καρβέλι, ενώ η περιοχή Αλαγονίας - Πηγών - Αρτεμισίας κατά τον σχεδιασμό φυλάσσεται από οχήματα του συλλόγου «Φίλοι του Ταϋγέτου» και της Πυροσβεστικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου