23.6.11

Αποφάσεις του Π. Μπεγλίτη για τις μεταθέσεις-άδειες στρατευσίμων σε "εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες"

Όσοι κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς, αρχής γενομένης με τη 2011 Α΄ ΕΣΣΟ και υπηρετούν στη Μεγίστη, στην Τήλο, στη Νίσυρο, στη Σύμη και στη Σαμοθράκη θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο μόνιμης διαμονής τους με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης τους, από την οποία οι δύο μήνες πρέπει να είναι χρόνος υπηρέτησης σε μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, η οποία ελήφθη "στα πλαίσια εξορθολογισμού του συστήματος τοποθετήσεων - μεταθέσεων των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς και με γνώμονα την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν την θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Μετά την εφαρμογή του μέτρου και την εξαγωγή συμπερασμάτων θα εξετασθεί η επέκταση αυτού και για τους υπηρετούντες σε άλλες δυσμενείς παραμεθόριες περιοχές, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Με άλλη απόφαση, θεσμοθετείται το δικαίωμα λήψης δύο ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες δεκαπενθήμερο υπηρεσίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου