15.7.11

Η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί με 310 εκ. τη ΔΕΗ για τη μονάδα παραγωγής στη Μεγαλόπολη

ΣTH σύναψη δανείου ύψους 310 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχώρησε η ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού στη Μεγαλόπολη, αλλά και για την πραγματοποίηση επενδύσεων στα δίκτυά της.
Το δάνειο υπεγράφη χθες στα γραφεία της ΕΤΕπ στην Αθήνα από τον αντιπρόεδρο της τράπεζας Πλούταρχο Σακελλάρη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό. Πρέπει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 310 εκατ. ευρώ του δανείου, τα 150 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, και τα υπόλοιπα 160 εκατ. ευρώ για την επέκταση και ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς και διανομής.
Με αφορμή την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι η στόχος της ΔΕΗ είναι η διατήρηση του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος στην απελευθερωμένη αγορά, μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος περιβαλλοντικών επενδύσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης σημείωσε ότι «οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα συνάδουν πλήρως με το «Σχέδιο δράσης για την ενεργειακή ασφάλεια και αλληλεγγύη» και με τις προτεραιότητες που έχει καθορίσει το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου