23.7.11

59 δικογραφίες εις βάρος ιδιοκτητών ταξί για παρακώλυση κυκλοφορίας

Πενήντα εννέα δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σχημάτισε η Αστυνομία από τις 18 Ιουλίου που άρχισε η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί μέχρι την Παρασκευή (22/07) σε όλη την Ελλάδα.
Οι 15 από τις δικογραφίες αυτές έγιναν στην Αττική και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια.
Οι δικογραφίες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σχηματίστηκαν με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των ταξί που δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και θα αποσταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, προκειμένου να προσωποποιηθούν και να ασκηθούν διώξεις.
Σημειώνεται, ότι από τις 17 Ιουλίου έως και την Παρασκευή (22/07), διαβιβάστηκαν από αστυνομικούς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, έξι δικογραφίες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα στοιχεία κυκλοφορίας 600 ταξί.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταγραφές αφορούν περιστατικά που σημειώθηκαν σε συγκεντρώσεις οχημάτων ταξί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην Αττική Οδό και στα διόδια Αφιδνών, Μάνδρας και Ρουπακίων.
Ο κ. Σιμιτζόγλου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, αλλά και παράνομης βίας που αφορά το ανέβασμα μπαρών σε σταθμούς διοδίων εκ μέρους οδηγών ταξί.
Ήδη ο Εισαγγελέας επέστρεψε τις δικογραφίες στην Ασφάλεια, με εντολή να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των επίμαχων 600 οχημάτων ώστε να κληθούν σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου (ανωμοτί κατάθεση). Ο Εισαγγελικός λειτουργός θα έχει την εποπτεία της έρευνας.
Συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο ζήτησε ο Τέντες
Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (22/07), ο κ. Τέντες εξέδωσε δεύτερη - διορθωτική, όπως την αποκαλεί - παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λ.π., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στη δεύτερη αυτή "σκληρή" παραγγελία του:
“Αν διαπράττουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών”.
Είναι αυτονόητο - συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ι. Τέντες - ότι “οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία”.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες “εξπρές”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου