23.7.11

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο -Θα γεμίσουν οι παραλίες

Η σχετική δροσιά μετά τον καύσωνα δε θα κρατήσει πολύ καθώς από σήμερα ο υδράργυρος σιγά - σιγά θα σκαρφαλώσει στους 37 και την Κυριακή και τη Δευτέρα στους 38 βαθμούς κελσίου. Πιο αναλυτικά:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Ενώ ο ουρανός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε περιμένουμε λίγες μπόρες στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας ακόμη και της Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές, βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα έως 34 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά έως 36 έως 37 βαθμούς και στα νησιά έως 36 βαθμούς κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε ενδεχομένως να έχουμε και λίγες πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς βαθμιαία όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές και στο Αιγαίο βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα εώς 34 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει το μεσημέρι τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου