23.7.11

Δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων

Δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων, στην Πάτρα και στη Μανωλάδα Ηλείας, για τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και τη λαθρεμπορία καυσίμων σχηματίζονται από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία άρχισε να λειτουργεί και επίσημα πριν από περίπου δέκα μέρες.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από καταγγελίες, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης με τη συνδρομή συνεργείου ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη, προχθές και χθες (20 και 21.07.11), σε έρευνα στα δύο βενζινάδικα όπου διαπιστώθηκε:
- Στο πρατήριο επί της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, πλησίον της εισόδου της πόλης της Πάτρας, βεβαιώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011.
- Σε πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.
Οι δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Πατρών και Ηλείας αντίστοιχα. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινηθούν διοικητικές διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών φόρων, προστίμων και δασμών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου