1.7.11

ΤΟΝ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ;- "Είπε ψέματα η καμαριέρα" του Στρος Καν !!

Οι κατηγορίες εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, για σεξουαλικό έγκλημα κατά της καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, δείχνουν να καταρρέουν, σύμφωνα με τους Νιου Γιορκ Τάιμς,
Λίγες μόλις ώρες, πριν από την έκτακτη επανεμφάνιση του Στρος Καν στο δικαστήριο,, μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Στρος-Καν και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες για κακούργημα που τον βαραίνουν.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αστυνομίας, αν και τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, η καμαριέρα επανειλημμένα είπε ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά από αυτά που έχει καταθέσει.
"Πραγματικά ο κ. Στρος-Καν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος από τον κατ'οίκον περιορισμό που του έχει επιβληθεί, αφού υπάρχει πιθανότητα οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του να μην ευσταθούν", υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση δήλωσε πριν από λίγο ότι η αξιοπιστία της γυναίκας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση αμφισβητείται.
Οι New York Times αποκαλύπτουν πως οι εισαγγελείς εντόπισαν ανακρίβειες στην αίτηση για παροχή ασύλου που είχε κάνει η 32χρονη γυναίκα από την Γουινέα, καθώς και πιθανή ανάμιξή της σε εγκληματικές ενέργειες όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.
Η γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε τηλεφωνική επαφή μια ημέρα μετά την επίθεση με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν. Η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.
Η εφημερίδα προσθέτει πως ο άντρας αυτός έχει συλληφθεί και φυλακιστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από αυτούς που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας--συνολικά περίπου 100.000 δολάρια.
Τέλος, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως στην αίτηση για χορήγηση ασύλου ανέφερε ότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταχωρηθεί στην αίτηση.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραστεί εκ νέου ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, στις 15.30 (ώρα Γκρίνουιτς), αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου