22.7.11

«Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ξανά» !!

Ομογενής από τις ΗΠΑ στέλνει στο «σκαμνί» την Τουρκία !
Τη βεβαιότητα ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του υπόσταση εξέφρασε ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας», Κρις Σπύρου, ο οποίος έχει δημιουργήσει από κοινού με Έλληνες μετανάστες των ΗΠΑ το συγκεκριμένο κίνημα από το 2005, με σκοπό την επαναλειτουργία του ναού.
Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στην Αθήνα, δήλωσε σίγουρος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει και πάλι, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις βεβηλώσεις που έχει υποστεί ο ιερός ναός.
Όπως ανακοίνωσε, η επίσημη προσφυγή 350 σελίδων έχει ήδη κατατεθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και αν γίνει αποδεκτή, θα υπάρξει άμεση συνέχεια του θέματος.
«Σε όλους κατέθεσα το ιστορικό του ιερού ναού, τις τουρκικές βεβηλώσεις και τους τουρκικούς βανδαλισμούς που επέφεραν τη σημερινή κατάντια της Αγίας Σοφίας», υπογράμμισε ο κ. Σπύρου, επισημαίνοντας πως για το θέμα έχει απευθυνθεί εγγράφως στην τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά και σε βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου αλλά και σε μέλη της Γερουσίας.
Στόχος του Κινήματος είναι η Αγία Σοφία να αποκατασταθεί ως Ιερός Ναός της Ορθοδοξίας και να πάρει τη θέση που της αξίζει δίπλα στους σημαντικούς ιερούς τόπους άλλων θρησκειών. newsbeast.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου