7.7.11

ΠΑΣΟΚ: Βγήκε παγανιά... και ζητάει συνδρομές !!

Εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, μικρομεσαίοι κ.ά., η οποία είναι απόρροια και του Μνημονίου Ι και του πρόσφατα ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου, το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται και πάλι στα μέλη και στους φίλους του και ζητά να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στο κόμμα για την ανανέωση της κάρτας μέλους ή φίλου.
Το τελευταίο διάστημα πολλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος λαμβάνουν επιστολή, που υπογράφεται από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, με την οποία τους ζητείται να καταβάλλουν από 12 έως 400 ευρώ (ανάλογα το επάγγελμα και τη δημόσια θέση που κατέχουν) για να τους ανανεωθεί η κάρτα μέλους.
Η εκστρατεία της οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να αποτύχει αυτή τη φορά, διότι πολλά μέλη και φίλοι του, όχι μόνο δεν δείχνουν διατεθειμένα να πληρώσουν τη συνδρομή, αλλά συνοδεύουν την απροθυμία τους και με αρνητικά σχόλια.
Στο κείμενο της επιστολής του Μιχ. Καρχιμάκη αναφέρονται τα εξής:
«Η μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα της ίδρυσής του, ήταν και παραμένει η βάση του. Τα μέλη και οι φίλοι του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν το όραμα της Αλλαγής της Ελλάδας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν την μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου, να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία και να την αλλάξει ριζικά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της Ν.Δ.
Σε αυτή τη δύσκολη μάχη για τη χώρα, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πάρει θέση στην πρώτη γραμμή. Συμπορεύεται και ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησής μας, να ξαναδώσει προοπτική στη χώρα και στους πολίτες. Να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αξιοπρεπές αύριο στις γενιές που έρχονται.
Σε αυτή τη δύσκολη μάχη, το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να παρουσιαστεί πιο ενωμένο και πιο δυνατό από ποτέ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην πολιτική και οικονομική ισχύ των οργανώσεων και των οργάνων του Κινήματος.
Το 2009, εκδόθηκε για πρώτη φορά η νέα μόνιμη Κάρτα Μέλους και Φίλου του ΠΑΣΟΚ. Κάθε χρόνο η κάρτα ανανεώνεται, μέσω της καταβολής της ετήσιας συνδρομής που αναλογεί στα μέλη και τους φίλους του Κινήματός μας.
Εδώ και αρκετές μέρες, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση της κάρτας. Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλά μια οικονομική ενέργεια. Είναι πρωτίστως μια ενέργεια πολιτική. Μια πράξη μέσω της οποίας επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημά μας.
Γνωρίζουμε τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας.
Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί από εμάς που πόνεσαν, αγωνίστηκαν και πρόσφεραν στη μεγάλη μας παράταξη, κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απογοήτευση και πικρία.
Τώρα όμως είναι η ώρα της πατρίδας.
Τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, η συνεισφορά σου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Η ανανέωση της κάρτας μέλους- φίλου έχει ουσιαστική, αλλά και συμβολική αξία.
Για το λόγο αυτό θέλω να σου ζητήσω να ανανεώσεις ή να αποκτήσεις την κάρτα μέλους -φίλου και έτσι να δώσεις κι εσύ δύναμη στο Κίνημά μας».
Στην επιστολή επισυνάπτεται και ο κατάλογος με τα ποσά για τις συνδρομές.
Π.χ. για Αγρότες, Εργάτες, Φοιτητές, Συνταξιούχους, Νέους, η ετήσια συνδρομή είναι 12 ευρώ. Για Εργαζόμενους, Μισθωτούς (ιδιωτικού και δημοσίου) η συνδρομή διπλασιάζεται και είναι 24 ευρώ το χρόνο. Για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες η συνδρομή φθάνει στα 36 ευρώ το μήνα, ενώ για τα έμμισθα αιρετά στελέχη του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης η συνδρομή φθάνει από 150 έως και 400 ευρώ..dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου