1.7.11

Ελεύθερος υπό όρους ο Ντομινίκ Στρος-Καν !!

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης συμφωνεί να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμισι μήνα αφότου τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της υπαλλήλου ενός ξενοδοχείου, υποστηρίζει το τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg.
"Ο εισαγγελέας συμφωνεί να απελευθερωθεί ο Στρος-Καν", ανέφερε το κανάλι βασιζόμενο σε δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg η εγγύηση που έχει καταβάλει θα επιστραφεί στον κατηγορούμενο. Επαφίεται πλέον στο δικαστή Μάικλ Όμπας να αποφασίσει εάν θα δεχτεί την πρόταση αυτή. Ο Στρος-Καν θα εμφανιστεί στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα το απόγευμα.
Ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση υποστήριξε ότι "δεν έχει αλλάξει τίποτα" όσον αφορά τα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι η κατάθεση της γυναίκας "κατέρρευσε" επειδή αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε σχέσεις με έναν έμπορο ναρκωτικών.
Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο δικηγόρος Κένεθ Τόμσον στην εφημερίδα, δεν διαψεύδει μεν το δημοσίευμα αλλά επισημαίνει ότι "τίποτα δεν αλλάζει το σημαντικό γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν επιτέθηκε βίαια σε μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel".
Ο Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου αφότου η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να τη βιάσει.
Η εφημερίδα ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι κατηγορίες "πέφτουν" γιατί διαπιστώθηκε ότι 24 ώρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο η γυναίκα μίλησε τηλεφωνικά με έναν έμπορο ναρκωτικών και αναφέρθηκε στο οικονομικό όφελος που θα είχε από την υπόθεση.
Ένας από τους αδελφούς της πάντως, μιλώντας από το Κόνακρι της Γουινέας, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα η γυναίκα να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες, σε εμπόριο ναρκωτικών ή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
"Είμαστε απόγονοι πολύ ευσεβών μουσουλμάνων λογίων, δεν θα αφηνόμαστε να μας παρασύρει το εύκολο κέρδος", εξήγησε ο Μαμαντού Ντιάν Ντιαλό, ο μεγαλύτερος αδελφός της 32χρονης.
"Η αδελφή μου αρνιόταν ακόμη και να πουλήσει τσιγάρα όταν ήταν μαζί μου στο Κόνακρι πριν από δέκα χρόνια, όταν της άνοιξα ένα καφενείο σε πολυσύχναστο προάστιο της πόλης", πρόσθεσε.
"Ας σταματήσουν να μας παρενοχλούν με ψεύδη. Ξέρουμε ότι είναι μια μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ, μεταξύ των πλούσιων και της φτωχής γυναίκας που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, από μια φτωχή χώρα, όμως μια μέρα η αλήθεια θα λάμψει", συνέχισε.
Ο Ντιαλό επέμεινε ότι η αδελφή του "δεν έχει αλλάξει" επειδή έζησε μια δεκαετία μακριά από την οικογένειά της.
"Εργάζεται για να ζει και να καλύπτει τις ανάγκες της κόρης της, δεν έχει περιουσία στη Γουινέα", κατέληξε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου