8.7.11

"ΔΕΝ υπάρχει μονιμότητα στις ΔΕΚΟ"- ΔΕΝ μειώνονται οι συντάξεις ΟΓΑ !

Εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ, κατάργηση της μονιμότητας, εθελούσια συνταξιοδότηση, επιχειρησιακές συμβάσεις, αλλά και το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στην "Πρωινή Ενημέρωση" στη ΝΕΤ. Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι δεν προβλέπεται εθελούσια έξοδος στις ΔΕΚΟ, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης με πλασματικά χρόνια γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προβλήματα στα Ταμεία. Αναφερόμενος στην κατάργηση της μονιμότητας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ τόνισε ότι γίνεται ένας δίκαιος και αναγκαίος εξορθολογισμός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου που φτάνουν μέχρι τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου.
Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων για τον ΟΓΑ, ακόμη και για εκείνους που παίρνουν την κατώτατη σύνταξη. Δεν θα γίνει περικοπή του ΕΚΑΣ, αντίθετα όπως είπε, διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων με τον εξορθολογισμό του συστήματος όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησής του. Δεν θα υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο στο επίδομα ανεργίας.
Με αφορμή τη σημερινή απεργία των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν μείωση μισθού και προσωπικού και πως στην Εμπορική τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί με εθελούσια έξοδο πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την περίοδο της κρίσης και να ισοπεδώσουν τις εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι η μείωση των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει μείωση και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου κοινωνικής οικονομίας το οποίο το επόμενο διάστημα θα τεθεί προς συζήτηση, τόνισε ότι δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξή τους 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου