14.7.11

«Μερική αδυναμία πληρωμών» !!

Στο ενδεχόμενο μιας προσωρινής αδυναμίας πληρωμών αναφέρεται ο Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, μόλις 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
Όπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland και τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρεται σε μια μερική αδυναμία πληρωμών, που κατά τον ίδιο δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες. "Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά" δηλώνει ο πρωθυπουργός.
Σε αντίθεση με μέλη των κυβερνήσεών του που στο παρελθόν έχουν τοποθετήσει την ημερομηνία επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου είτε το 2011 (παλαιότερα) είτε το 2012 (πιο πρόσφατα) ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται επιφυλακτικός. Όπως σημειώνεται και στο δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός "αρνήθηκε να δώσει μια ημερομηνία-στόχο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές" προσθέτοντας πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διαμόρφωση -από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.- του 2ου προγράμματος βοήθειας προς τη χώρα μας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά» δηλώνει. newstoday.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου