8.7.11

Η Μεγαλόπολη ζητά σύνδεση με την Ε.Ο Καλαμάτας –Τρίπολης !

«Γεφύρι της Αρτας» χαρακτηρίζουν τον κόμβο Περιβολίων που συνδέει τη Μεγαλόπολη με τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, οι έμποροι της πόλης, καθ' ότι την έχει αποκόψει και απομονώσει από τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι έμποροι με υπόμνημά τους προς το δημοτικό συμβούλιο της Μεγαλόπολης, που κοινοποίησαν στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, τους βουλευτές Αρκαδίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καταγγέλλουν ότι «εδώ και 2 χρόνια περίπου, η Μεγαλόπολη παραμένει κυριολεκτικά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, μετά την λειτουργία της νέας Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, που δυστυχώς έκανε την πόλη μας μοναδικό φαινόμενο, όπου οι εθνικές αρτηρίες αντί να βοηθήσουν στην επικοινωνία, εμάς μας απομόνωσαν εντελώς».
Στο υπόμνημα αναφέρεται, ότι οποιοσδήποτε διερχόμενος στην νέα εθνική οδό, αποφασίσει να μπει στην Μεγαλόπολη, υποχρεώνεται να διανύσει περί τα 20 χλμ. κι επισημαίνουν ότι εξαιτίας αυτού, «η αγορά της Μεγαλόπολης υποφέρει πια διπλά. Από την μία η κρίση και από την άλλη η απόλυτη απομόνωση».
Οι έμποροι, ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Να ενημερωθούν λεπτομερώς, για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην υπό κατασκευή συνδετήρια οδό Περιβολίων και προτείνουν σε περίπτωση συνέχειας καθυστερήσεων, που δεν μπορεί πλέον να αντέξει η πόλη, να συζητηθεί εναλλακτική σύνδεση στο ύψος Μακρυσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου