14.7.11

Πήραν πίσω πριν τις …δώσουν τις μειώσεις των διοδίων !!

Η κοροϊδία των διοδίων – Υπουργοί «όμηροι » των τραπεζών !!
Δεν θα προχωρήσει στις μειώσεις τιμών των διοδίων, τι οποίες είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, αφού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, «οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα».
Στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι «το 2010 προτείναμε τη μείωση των διοδίων. Τράπεζες και παραχωρησιούχοι δεν δέχονταν συζήτηση... η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα».
Στην αναφορά του υφυπουργού, αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είπε πως «πρέπει να πούμε στους πολίτες την αλήθεια. Ότι δεν υποσχόμαστε απλά για να κερδίσουμε χρόνο».
Εν συνεχεία ο υφυπουργός προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει στις κοινοπραξίες την μείωση του αντιτίμου που πληρώνουν οι οδηγοί στους σταθμούς διοδίων. «Μπορούμε να καταγγείλουμε τις συμβάσεις. Αν το κάνουμε αυτό, τα έργα θα σταματήσουν και θα πρέπει να πληρώνουμε αποζημιώσεις…», επιχειρηματολόγησε.
Αυτό το πισωγύρισμα της κυβέρνησης σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, όχι μόνο από το κίνημα «Δεν πληρώνω», αλλά και από άλλες κοινωνικές ομάδες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου