2.7.11

Τρίπολη -Περιφερειακή συνάντηση εργασίας στελεχών της ΝΔ !

Δηλώσεις γραμματέα ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου !!
Στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι συνάντηση εργασίας του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών και τους προέδρους των τοπικών ανά Δήμο κομματικών οργανώσεων από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η συνάντηση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναδιοργάνωση των κομματικών οργανώσεων, την ενίσχυση των περιφερειακών δεσμών και στο πλαίσιο συνεχούς ανάπτυξης των περιφερειακών οργανώσεων που έχει ιδρύσει.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, του δόθηκε η ευκαιρία να ακούσει από κοντά τις προτάσεις, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις απόψεις των περιφερειακών στελεχών του κόμματος, γιατί ''οι κομματικές οργανώσεις μεταφέρουν στην κοινοβουλευτική ομάδα τις αγωνίες και τις επιθυμίες του λαού''.
Αναφερθείς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλος τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη και οφείλει, είπε, να το κάνει, ''διότι με άδικο τρόπο και πρωτοφανή σκοπιμότητα μεταχειρίστηκε την ομιλία, τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και αυτό για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις'' . ''Η Ν.Δ. θα επιμείνει σ' αυτό για λόγους ηθικούς και πολιτικούς μέχρις ότου ειλικρινώς ο κ. υπουργός μεταβάλει τη θέση του'' είπε ο κ.Λυκουρέντζος.
Με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης και στην παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι, ''όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να εξετάζονται από την θεσμική οργάνωση της πολιτείας, εν προκειμένω από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και την Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει καμία επιείκεια στις περιπτώσεις αυτές''. Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ βλέπει θέμα παραγραφής στην υπόθεση σημείωσε ότι, ''πρέπει να εξαντλείται κάθε δυνατότητα που παρέχει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής, αλλά και οι αρμοδιότητες της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη και να καταλογίζονται οι ευθύνες όπου αυτές κι αν υπάρχουν''.
Ο κ. Λυκουρέντζος επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει κι αν αυτό δεν μπορεί να το επιτύχει, τότε ανέφερε έχει δύο δρόμους να επιλέξει ή θα αλλάξει πολιτική ή θα μιλήσει ο λαός. ''Πολύ καλά γνωρίζετε ότι μετά τα τελευταία γεγονότα έχουμε θέσει αίτημα εκλογών, μετά τις ανακολουθίες του κ. Παπανδρέου, μένει να αποδεχτεί τι τελικώς θα πράξει η κυβέρνηση''.
Σε ερώτηση που τέθηκε για τις πιέσεις που δέχεται η ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπογράμμισε πως, ''η κυβέρνηση πράττει ένα σημαντικό λάθος με επιπτώσεις στην εθνική προσπάθεια, προβάλει συνεχώς ότι ασκούνται πιέσεις στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, διότι κατ' αυτό τον τρόπο επιδιώκει τη δικαίωσή της στο εσωτερικό της χώρας. Οι ανάγκες όμως της πατρίδας είναι διαφορετικές, η κυβέρνηση έπρεπε να αξιοποιεί την περήφανη κι αξιοπρεπή και τίμια στάση του Αντώνη Σαμαρά για να ενισχύει την διαπραγματευτική της ικανότητα. Λυπούμεθα γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει βούληση και ικανότητα διαπραγματεύσεως με τους φίλους και εταίρους μας''.
Τέλος ο γραμματέας της ΝΔ ερωτηθείς για την διαγραφή της βουλευτή Αργολίδας Έλσας Παπαδημητρίου είπε ότι, ''η κα Παπαδημητρίου έθεσε μόνη της τον εαυτό της εκτός κόμματος, επέλεξε να κλείσει την πολιτική της διαδρομή καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μένει η ίδια να αξιολογήσει την στάση της και οι ψηφοφόροι της''.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου