22.7.11

Απάντηση της Π.Πελοποννήσου σε δημοσίευμα του Newsmessinia

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μας εστάλη η απάντηση στο δημοσιευμά μας -ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ - 1 .000.000 ευρώ 1 χιλιόμετρο δρόμου στην Νεμέα..! Η απάντηση Αναλυτικά
Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων την νέας Περιφερειακή Αρχής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι κεντρική πολιτική απόφαση είναι η διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής αντίληψης όσον αφόρα την κατασκευή και επίβλεψη των δημοσίων έργων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τότε στο τρόπο πραγματοποίησης των διαγωνισμών και στην επιλογή των αναδόχων. Θα σεβαστούμε ακόμα και το τελευταίο ευρώ του έλληνα φορολογούμενου πολίτη δήλωσε ο κ. Τατούλης στην πρώτη επίσκεψη του στα έργα των μεγάλων οδικών αξόνων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιφερειακές ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας. Βασική δέσμευση μας στους πολίτες, είχε σημειώσει τότε, ήταν και είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Διαβάζοντας το σχόλιο σας σήμερα για το κόστος του έργου στην Νεμέα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, και δεδομένου ότι στο χθεσινό δελτίο τύπου δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο προκύπτει αυτό, ζητήσαμε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να μας ενημερώσουν για το πως διαμορφώνεται το κόστος ολοκλήρωσης του έργου, ώστε να απαντηθεί και το ερώτημα που θέτετε αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει και διαφάνεια στο πως τέτοια έργα καταλήγουν σε τέτοια κόστη.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.300.000,αν αφαιρέσουμε το Φ.Π.Α. 23% είναι 2.682.927¤ και αν αφαιρέσουμε 300.000 που αφορούν απαλλοτριώσεις και 100.000 για Ο.Κ.Ω (μεταφορές δικτύων κ.λ.π), μένουν για εργασίες 2.282.927¤.
Αν λάβουμε υπόψη την απαιτούμενη αμφίπλευρη επέκταση των χωματουργικών του υπάρχοντος δρόμου, την αποξήλωση του υπάρχοντος ασφαλτικού, την επέκταση όλων των υπαρχόντων τεχνικών, στην κατασκευή των νέων απαιτουμένων τεχνικών, στο νέο πλάτος της οδού, την προσαρμογή ενιαίας μηκοτομής και προπάντων το μεγάλο πλάτος (13,70μ.) της οδού, το κόστος είναι εντός των προβλεπομένων.
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να λύσουμε απορίες που έχετε ώστε το περιεχόμενο των αναρτήσεων σας να απαντά πλήρως στα θέματα που θέτετε και να είναι εφικτή η έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου