26.8.11

Σε εξέλιξη 16 φωτιές σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου !

Δεκαέξι φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο με πιο δύσκολή να είναι η κατάσταση στην Αρκαδία.
Συνεχίζουν να απειλούνται από την φωτιά τα χωριά Πάπαρι, Μανιάτη και Δάφνη, τα οποία έχουν εκκενωθεί, ενώ κλειστός από τη φωτιά είναι ο δρόμος από τις Καλτεζές προς τον οικισμό Κουβέλια και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα χωριά Βλαχοκερασιά και Κολλίνες.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου δήλωσε ότι η φωτιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας που ήταν πολύ κοντά στο χωριό ελέγχεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σημείωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 16 πυρκαγιές στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων οι οκτώ εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα.
''Έχουμε επικεντρωθεί στο μέτωπο της Αρκαδίας, έχουν εκκενωθεί τρία χωριά και είναι απολύτως διασφαλισμένο ότι δεν θα υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην επεκταθεί η φωτιά προς το δάσος, των Καλτεζών'' τόνισε η αντιπεριφερειάρχης για την πυρκαγιά στην Αρκαδία.
Η κ. Νικολάκου προσέθεσε ότι ετοιμάζονται και θα λειτουργήσουν βραδινές περιπολίες, από εθελοντικές οργανώσεις, στα δασικά συμπλέγματα της περιφέρειας και κυρίως στο Μαίναλο, για να προστατευθούν οι περιοχές.
Είπε επίσης, ότι έχει αυξηθεί η επιχείρηση ρίψης νερού από τα εναέρια μέσα κι έχει δοθεί εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής από γειτονικούς νομούς, για το πύρινο μέτωπο της Αρκαδίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν κυριολεκτικά μάχη με την φωτιά που πολιορκεί το χωριό Πάπαρι. Η φωτιά βρίσκεται, όπως είπε, στο χωριό και ήδη έχει καεί ένα σπίτι.
Ανέφερε επίσης ότι ένα μέτωπο έχει περάσει την Αγριακόνα και πάει προς Καλτεζές, όμως βρίσκεται πολύ μακριά, τόσο από το χωριό όσο και από το ιστορικό μοναστήρι και δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.
Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε ότι υπάρχει αναζωπύρωση και κινδυνεύουν για πολλοστή φορά τα χωριά Δάφνη και Μανιάτη, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Τρίπολης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου