3.8.11

Χωρίς ταξί έως το Σάββατο !

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών Ταξί, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους, με όλες τις παρενέργειες που δημιουργεί στον τουρισμό, καθώς όπως τονίζουν δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, ενώ δεν έχουν καμία απολύτως δέσμευση από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση.
Μετά από μια συνεδρίαση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν κατά διαστήματα και εντάσεις, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι το Σάββατο. Την ίδια μέρα θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν διαφορετικές προτάσεις, τόσο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κυρίως από την πλευρά του ΣΑΤΑ, όσο και για την αναστολή τους, από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας, αλλά στο τέλος η απόφαση που ελήφθη ήταν για συνέχιση της απεργίας.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος έκανε ενημέρωση για τις επαφές που είχε το τελευταίο 48ωρο με πολιτικά πρόσωπα, όπως με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, με εκπροσώπους των κομμάτων, με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και άλλους, καθώς και για τις πρόσφατες, άκαρπες, συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο επέκρινε για τη στάση που τηρεί.
Σε ότι αφορά την πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεων, αυτό όπως γίνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της απεργίας, δεν ανακοινώνεται, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου