17.8.11

Ο υπουργός που θα ήθελε να τρώει (κάθε μέρα) κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια!

Ποιός είναι ο ευτραφής υπουργός της κυβέρνησης που φιλοδωρεί με πενηντάευρα τη μαγείρισσα σε γνωστή ταβέρνα της Σκοπέλου; Μάλιστα το κυβερνητικό στέλεχος γνωστό για τις γκουρμέ προτιμήσεις του εισβάλλει κρυφά στην κουζίνα και προσπαθεί να πείσει την «τρόικα» του εστιατορίου να του βάλει «ενισχυμένη» μερίδα από την σπεσιαλιτέ που είναι κοκκινιστός κόκορας με μακαρόνια, ενώ απαιτεί να αφήσουν τα ζυμαρικά να «μουλιάσουν» στο ζουμί του πετεινού.
Διαβάστε την ιστοριούλα από τα παρασκήνια της «Ε»:
Εχω μια πληροφορία για τον τάδε της κυβέρνησης, θα τη γράψεις; Ο συνομιλητής που συναντήσαμε σε ένα όμορφο ορεινό χωριό ήταν απόλυτος. «Γκαραντί», σου λέω.
Και μας ξετύλιξε σε κλάσματα δευτερολέπτου το οικογενειακό δράμα που βιώνει κεντρικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε νησί των Σποράδων όπου κάνει τις θερινές του διακοπές.
Λόγω της επιρρέπειάς του στο φαγητό, τόσο από την άποψη της ποιότητας όσο και της ποσότητας, σχεδόν κάθε φορά που πηγαίνει εκεί με την οικογένειά του, η σύζυγός του εισχωρεί στην κουζίνα γνωστού εστιατορίου και βάζει στην ποδιά της μαγείρισσας ένα πενηντάευρο παρακαλώντας την να μετριάσει ακόμα και στο μισό τη μερίδα που θα σερβίρει στον άντρα της.
Λίγο αργότερα και σε άσχετο χρόνο, μπαίνει ο άντρας της στην κουζίνα και φιλοδωρεί με ακόμα ένα πενηντάευρο τη μαγείρισσα προσπαθώντας να την πείσει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να του βάλει χουβαρντάδικη μερίδα, αλλά και να αφήσει τα μακαρόνια να μουλιάσουν καλά στο ζουμί του κόκορα.
Μια χαρά τα πήγε στις διαπραγματεύσεις για το... κοκκινιστό Μνημόνιο ο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Κ.ΚΥΡ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου