5.8.11

Γδύθηκαν έξω από το Χρηματιστήριο!!! - ΦΩΤΟ

Με αφετηρία τις χαμένες περιουσίες ανθρώπων στις αγορές, ένας καλλιτέχνης με μία ομάδα 50 περίπου ατόμων πέτυχαν αν μη τι άλλο να τραβήξουν τα βλέμματα των περαστικών, πριν ακολουθήσουν οι... συλλήψεις
Νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στις 07.00 περίπου, ο Ζέφρι Θρόουελ και η ομάδα του πήραν θέσεις κατά μήκος της Wall Street στη Νέα Υόρκη.
Κάποιοι ακριβώς μπροστά στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου με κοστούμια, άλλοι με σκούπες και σφουγγαρίστρες καθάριζαν το δρόμο, κάποιοι παρίσταναν προσωπικούς γυμναστές, συνοδούς, έβγαζαν βόλτα ένα σκύλο, ακόμη και σαν πωλητές χοτ ντογκ.
Εχοντας αναπαραστήσει αρκετούς από τους καθημερινούς ρόλους των ανθρώπων που διασχίζουν την διάσημη οδό, ξαφνικά βρέθηκαν γυμνοί από ρούχα για ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια ντύθηκαν και πάλι.
Η όλη performance δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, δεν εμπόδισε ωστόσο την αστυνομία που είναι πάντα στην περιοχή να παρέμβει και να γίνουν συλλήψεις.
Σύμφωνα με την Μέτρο της Νέας Υόρκης, έμπνευση για τον δημιουργό αποτέλεσε η απώλεια της περιουσίας της μητέρας του στην βουτιά των αγορών το 2008. Για κάποιους από τους συμμετέχοντες υπήρχαν αντίστοιχες εμπειρίες, προσωπικές ή στο στενό τους κύκλο.
"Κάποιοι εργάζονται εδώ και βαρέθηκαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί" η Wall Street, είπε ο Θρόουελ, προσθέτοντας πάντως ότι "άλλοι πάλι απλώς γουστάρουν να βγάζουν τα ρούχα τους δημοσίως". e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου