27.8.11

Η ενέργεια από ΑΠΕ πρώτος στόχος της Κυβέρνησης !!

«Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ είναι μια τεράστια δυνατότητα για τη χώρα και συνιστά την πιο κεντρική πολιτική μας η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του χθες στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Κατά τον κ. Παπανδρέου η Ελλάδα θα στηρίζεται έτσι στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις και θα έχει μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι σε συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανοίγονται ήδη προοπτικές εξαγωγών στην κατασκευαστική βιομηχανία, σε τεχνολογικούς τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί σε καινοτομία.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «στηρίζουμε ιδιαίτερα αυτή την προσπάθεια ως κεντρική πια πολιτική η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, το σύνολο των νοικοκυριών της χώρας μας, σιγά - σιγά να μπει σε προγράμματα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους δημόσιους φορείς και με τους ιδιωτικούς φορείς συντήρησης σε προγράμματα που θα μειώσουν σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού, άρα και το κόστος που υπάρχει στην ενέργεια, εγγυώμενοι παράλληλα πάρα πολλές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά». Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι έχει τεράστια σημασία για το μέλλον η στροφή της χώρας μας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου