11.8.11

Με "πίεση " Τατούλη το φυσικό αέριο και στην Μεσσηνία !

Η επέκταση του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Τετάρτη 10 Αυγούστου και στην οποία δόθηκε πράσινο φώς για την υλοποίηση της πρότασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για κάλυψη με Φυσικό Αέριο και των ΠΕ Μεσσηνίας και Λακωνίας αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και των ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας αλλά και για το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, στο περιθώριο της σύσκεψης αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας τη δεδομένη χρονική στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε όλοι θυμωμένοι με το παρελθόν μας, αλλά τον θυμό αυτό θα τον μετατρέψουμε σε υπευθυνότητα, ορθολογισμό και εντιμότητα, γιατί μόνο έτσι θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ελπίδα, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, Γεώργιος Παπαρσένος εξέφρασε τη θετική του άποψη στις προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ενώ απάντησε θετικά και στην πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου. Κατ’ αυτό τον τρόπο δήλωσε ο κ. Τατούλης, "η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί η πρώτη Περιφέρεια αειφορίας και καινοτομίας της χώρας". Στόχος της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη είναι "η παροχή δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες και η ταυτόχρονη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα".
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας, Γιώργος Δέδες, Αργολίδας, Τάσος Χειβιόπουλος, Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, Λακωνίας, Ντία Τζαντέα και Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ κ. Γεώργιος Παπαρσένος, ο υπεύθυνος έργου Πελοποννήσου της ΔΕΣΦΑ Γεώργιος Στεργίου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Τριπόλεως, Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων και Κορίνθου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου