4.8.11

Καφαντάρης – Μενδώνη για ένταξη στο ΕΣΠΑ αρχαιολογικών μνημείων

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνα Μενδώνη στα πλαίσια των συνεχών επαφών του για θέματα του Δήμου που έχουν δρομολογηθεί σε στάδιο υλοποίησης, αλλά και για θέματα που αφορούν εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, παρόντος της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευγενίας Γερούση.
Το πρώτο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η εξέλιξη δύο ήδη ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ. Το πρώτο έργο αφορά την αναστήλωση και την ανάδειξη της Εκκλησίας της Σωτήρως που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο της Πύλου και το δεύτερο την ανάπλαση του προαυλίου χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα.
Παράλληλα, η κ. Μενδώνη ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της μεταφοράς του μουσείου της Πύλου στην αίθουσα του Μαιζώνος, μέσα στο Κάστρο της Πύλου, και της παραχώρησης χώρου εντός του Κάστρου για την «Εικονική Αναπαράσταση» της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος περικλείει στο όρια του πλήθος ιστορικών μνημείων και συνεπώς, η ανάδειξη και η προβολή τους είναι στις προτεραιότητες του κ. Καφαντάρη, έτσι ώστε να συντελέσουν και αυτά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα υλοποιηθεί στο ακέραιο, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου