13.8.11

Η κρίση « κτύπησε» τον Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών - Ματαίωση ημερίδας !

Ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών δεν πραγματοποίησε την καθιερωμένη Ημερίδα-θεσμό όπως κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει ο τόπος μας, η οποία με τη σειρά της είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξεύρεσης καθοριστικών οικονομικών πόρων για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης. Επιπλέον, θεωρήσαμε ηθικό να μην προσφύγουμε σε καμία τοπική αρχή (δημοτική ή περιφερειακή) προς εύρεση χρηματοδότησης κατανοώντας τα οικονομικά προβλήματα του δημόσιου τομέα.
Σίγουρα μας στενοχωρεί το παραπάνω γεγονός διότι τα τελευταία χρόνια ο ΣΥ.ΜΕ.Φ έχει δυναμική παρουσία στην νεολαία, αλλά και στην κοινωνία παράγοντας ένα αξιοπρόσεκτο έργο τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Εκτός από την καθιερωμένη ετήσια ημερίδα-θεσμό στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί φωτίζοντάς μας με τις γνώσεις τους, ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών επιβράβευε και τους αριστούχους τελειόφοιτους μαθητές του νομού μας. Με την δράση του στράφηκε στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες της περιοχής μας στηρίζοντάς τες έμπρακτα με όλες τις δυνατότητές μας. Χαρακτηριστική είναι η εκδήλωση στο Εσπέρια στις 26 Φεβρουαρίου 2009 που δείξαμε έμπρακτα τον κοινωνικό παρεμβατισμό μας διοργανώνοντας εκδήλωση αγάπης για τις άπορες οικογένειες της Μεσσηνίας. Αξιοσημείωτη είναι η μείωση που καταφέραμε στο φοιτητικό εισητήριο την περίοδο 2008-2009, αλλά και η έκδοση της εφημερίδας «Μεσσήνιων Δεσμός» που έδωσε βήμα σε όλους τους μεσσήνιους φοιτητές να εκφραστούν.
Παρ’ όλα αυτά ξεπερνάμε τις φετινές δυσκολίες και έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς με αφετηρία υποδοχή πρωτοετών φοιτητών και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων αντάξιων των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί από την πιο επιτυχημένη πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.
Ως το πιο ενεργό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας θεωρούμε χρέος μας να διατηρήσουμε ακλόνητη την ψυχολογία μας και να βγούμε πιο δυνατοί και πιο ώριμοι από την παρούσα κρίση (που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών) κοιτάζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΣΥ.ΜΕ.Φ)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου