11.8.11

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Αντώνης Σαμαράς !

«Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται, εντός και εκτός Ελλάδας, για την ορθότητα της κριτικής της και για το ρεαλισμό των θέσεών της», σημειώνουν επιτελικά στελέχη της ‘Συγγρού’, ζητώντας Επανεκκίνηση της Οικονομίας, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται μάλιστα σε επαγρύπνηση αφού έχει λάβει ρητή εντολή να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, με τους Νότη Μηταράκη, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση να επιδίδονται –καταμεσής του Αυγούστου- σε καθημερινό σφυροκόπημα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
Λογιστικές Αλχημείες
Τα γαλάζια στελέχη χρεώνουν στη ηγεσία της οδού Νίκης, ταυτόχρονα, λογιστικές αλχημείες αλλά και δημοσιονομικό εκτροχιασμό, σημειώνοντας πως:
• Τα έσοδα καταρρέουν:
• Οι δαπάνες διογκώνονται:
• Η Κυβέρνηση έχει κηρύξει μία άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας
• Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει
• Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:
Λουκέτα και ύφεση
Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, θεωρώντας την κυβέρνηση ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τα λουκέτα, την ανεργία και την ύφεση.
Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της ΝΔ, τα «μαύρα» στοιχεία της ΕΣΕΕ που απεικονίζουν ανάγλυφα την εικόνα κατάρρευσης του Ελληνικού εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχείρησης, με ένα στα τέσσερα μαγαζιά της Αθήνας να έχει πια κατεβάσει ρολά.
Δεν υπάρχει άλλοθι
Καμία δικαιολογία, δε βλέπει πια το στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας, πίσω από τις αποφάσεις της Πλατείας Συντάγματος.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τις επερχόμενες αυξήσεις του ΦΠΑ ως «τιμωρία της ελληνικής κοινωνίας» και χρεώνει προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο «επιμονή στο άδικο και στο λάθος», μετά την παραδοχή του τσάρου της ελληνικής οικονομίας και αντιπροέδρου πως το μέτρο της μετάταξης του ΦΠΑ στο χώρο εστίασης από το 13 στο 23%, «δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό».
Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά εκφράζει πάντως την αισιοδοξία του πως σταδιακά μεταστρέφεται το κλίμα σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπέρ των θέσεων της ΝΔ και εστιάζοντας στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να βγει ο τόπος από την παρατεταμένη ύφεση. newscode.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου