4.8.11

Το κυβερνητικό σχέδιο φίμωσης των blogs

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Το σχέδιο ήταν οργανωμένο. Ξεκίνησε από το Fimotro, που ήταν το βασικό ιστολόγιο που ήθελαν να ελέγξουν και να φιμώσουν και θα επεκταθεί σε όλο το διαδίκτυο. Στο όνομα δήθεν της νομιμότητας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκινά μια σειρά από διαδικασίες για να... αρθεί το απόρρητο της επικοινωνίας και τα blogs να αποκτήσουν... ονοματεπώνυμο και διαχειριστή.
Η απόφαση είναι ειλλημένη. Συμφέρει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο έλεγχος της bloggoσφαιρας. Με τον τρόπο αυτόν θα ελέγχουν την κριτική, θα αποφεύγουν σκληρές επιθέσεις από γνωστά και μη γνωστά blogs και το κυριότερο θα καταγράψουν επισήμως τους διαχειριστές των μεγαλύτερων ή και μικρότερων ιστολογίων, για να τους έχουν στα... υπόψιν τους.
Τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή από αυτά που έλεγαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση γιατί η κριτική των blogs τότε βόλευε το σημερινό κυβερνών κόμμα γιατί στρεφόταν κατά της Νέας Δημοκρατίας και της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Επί της ουσίας μιλάμε για μια πρωτοφανή απόφαση που δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και Ιρανικής μεθοδολογίας στον έλεγχο της κριτικής.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια χειραγώγησης των blogs, χωρίς την έγκριση της Google, με την συνεργασία όμως, των παρόχων που με μια απλή εισαγγελική ή αστυνομική εντολή θα δίνουν τα ονοματεπώνυμα αυτών που έχουν στο όνομά τους τις τηλεφωνικές γραμμές αγνοώντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!
Εμείς στο Fimotro, είμαστε αντίθετοι με τέτοιες νοοτροπίες και λογικές. Με την λογική του ελέγχου επειδή στο ΠΑΣΟΚ και στο κάθε ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει η κριτική. Και θα συνεχίσουμε την κριτική με ονοματεπώνυμο για να μην μπορεί να ισχυριστεί ο κάθε κυβερνητικός παραγοντίσκος ότι φοράμε κουκούλα και κρυβόμαστε μέσα από αυτήν. Θα συνεχίσουμε την κριτική και όποιος θέλει ας έρθει να μας ελέγξει.
Θα σεβαστούμε τη νομιμότητα, εάν και όποτε γίνει νόμος του κράτους και θα ορίσουμε ως διαχειριστές όλη την ομάδα των συντακτών. Έτσι, ελπίζουμε ότι θα γλυτώσουμε και εμείς και οι άλλοι bloggers από τα απίθανα στησίματα, όπως έγινε με το Mega σε εμάς, με τη δημιουργία από το πουθενά κατηγοριών όπως "απειλή κατά της ζωής"!!! Θέλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να μας ελέγξει; Πολύ ευχαρίστως. Εδώ είμαστε. Με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Το πολύ-πολύ να μας κάνουν ντα!...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου