24.9.11

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ - Έσυραν στο τμήμα 18 χρονη γιατί δεν πλήρωσε εισιτήριο !!

Το περιστατικό συνέβη χθες στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και το καταγγέλλουν οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Όλα συνέβησαν κατά τις τρεις το μεσημέρι όταν η δεκαοχτάχρονη μαθήτρια Α.Μ. τελειώνοντας το σχολείο της μπήκε στο λεωφορείο για να πάει στο σπίτι της.
Περίπου στη μέση της διαδρομής μπήκαν μέσα ελεγκτές. Όταν ο ελεγκτής πλησίασε τη μικρή, αυτή του είπε ότι δεν έχει εισιτήριο, γιατί δεν αντέχει να πληρώνει κάθε μέρα τρία ευρώ το λιγότερο για αναγκαίες μετακινήσεις της.
Ο ελεγκτής απαίτησε να δει την αστυνομική ταυτότητα της κοπέλας η οποία όμως την είχε ξεχάσει σπίτι.
Στη συνέχεια όπως καταγγέλλουν οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ο ελεγκτής "δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας εγκλώβισε τη μικρή μαθήτρια στο λεωφορείο μέχρι το λεωφορείο να προσεγγίσει την στάση κοντά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Ο ελεγκτής αφού κατέβασε την κοπέλα βιαίως από το λεωφορείο, την «έσυρε» έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Η κοπέλα διατήρησε την ψυχραιμία της και τηλεφώνησε στον αδερφό της στο σπίτι.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο αδερφός της Α.Μ. είναι μέλος του ευρύτερου κινήματος και φίλος του κινήματος εδώ και καιρό.
Στη συνέχεια, ο αδερφός της κοπέλας έσπευσε στο τμήμα και αμέσως κάλεσε μέλος των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για να ζητήσει συμβουλές. "Το κίνημά μας, ενημέρωσε τον ελεγκτή και τα όργανα ότι δεκαδες άτομα είναι επι των επάλξεων για να προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα¨αναφέρεται σε ανακοίνωση.
"Επίσης, οι δικηγόροι του κινήματος μας ήταν έτοιμοι να άσκησουν ποινικές δίωξεις στον ελεγκτη για παράνομη κατακράτηση (αυτόφωρη παράβαση) και αντιποίηση αρχής και κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου.
Αφού τα όργανα αντιλήφθηκαν για μιά ακόμη φορά τη δύναμη και την στάση αλληλεγγύης του κινήματός μας η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη δίχως να καταβάλλει κανένα αντίτιμο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου