13.9.11

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από τους σεισμούς της Καλαμάτας

Αύριο, Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς (Σάββατο 13 & Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου του 1986), που έπληξαν την πόλη της Καλαμάτας.
Η Εκδήλωση θα αρχίσει στις 7.00 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον κόμβο της οδού Κροντήρη και ακολούθως θα γίνει αποκάλυψη του μνημείου «Σεισμοί 1986, Καλαμάτα», το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο Γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης.
Στο χώρο του Μνημείου θα παραστεί το Νοσηλευτικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και οι Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες.
Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα παραταχθούν περί τα επτά (7) πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική υπηρεσία και τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Μεσσηνίας, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, και ο Ορειβατικός Σύλλογος, όπου θα αναπτυχθεί και ο αντίστοιχος διασωστικός εξοπλισμός.
Παράλληλα, θα γίνει επίδειξη διάσωσης από την Πυροσβεστική υπηρεσία και τους εθελοντές, συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος κ. Σταύρος Μπένος και ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, των σεισμών του 1986, από τη Συλλογή του Νίκου Ηλιόπουλου.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί οι συμπατριώτες μας Υπουργοί εκείνης της περιόδου, κ. κ. Φιλιππόπουλος Αθανάσιος και Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης, οι πρώην Δήμαρχοι, οι συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι των ομογενών, κλπ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου