1.9.11

Αντιδρά ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στο κλείσιμο της ΕΤΕ στην Μεθώνη !

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου !
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος στο ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στη Μεθώνη, γεγονός που συζητείται στο Δ.Σ της Τράπεζας στις 29/9/2011, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική. Το συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται σε μια τουριστικά και επιχειρηματικά αναπτυσσόμενη περιοχή εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής του τέως Δήμου Μεθώνης, αποτελεί όμως και σημείο αναφοράς για τους υπερήλικες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τράπεζας να κατατίθεται η σύνταξή τους εκεί και τώρα βλέπουν πως θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν αλλού για την είσπραξή της, πράγμα που για πολλούς είναι επίπονο. Ταυτόχρονα πλήττεται και ο τουρισμός της περιοχής, αφού για κάθε διαφημιστικό επιχειρηματικό φυλλάδιο η λειτουργία της συγκεκριμένης Τράπεζας κατέχει εξέχουσα θέση και αποτελεί θετικό στοιχείο επιλογής του επισκέπτη.
Είναι γεγονός ότι η απομάκρυνση υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των ΔΕΚΟ αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής και προβληματίζει τους πολίτες, ενώ η συνέχισή της θα οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.
Ελπίζουμε όπως το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε λάβει υπόψιν του τα παραπάνω και αναθεωρήσει όποια σκέψη για κατάργηση του συγκεκριμένου Καταστήματος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου