21.9.11

Ο Παπάς τους έδιωξε από την εκκλησία επειδή του φάνηκαν λίγα τα χρήματα!

Την εμπορευματοποίηση των μυστηριών στο χώρο της Εκκλησίας, έρχεται να αναδείξει για άλλη μια φορά μια καταγγελία που έγινε από κάτοικο Λαμίας σε ηλεκτρονική εφημερίδα της περιοχής.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων, την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα θα τελούνταν σε εκκλησία της Λαμίας δύο μυστήρια μαζί, αυτά του γάμου και της βάφτισης.
Τελειώνοντας το μυστήριο του γάμου, ο παπάς έπιασε τον κουμπάρο ζητώντας του την… ταρίφα του.
Συγκεκριμένα, αξίωσε το ποσό των 100 ευρώ. Ο κουμπάρος, μη θέλοντας να δώσει έκταση και πιστεύοντας ότι το ποσό αυτό περιελάμβανε και τα δύο μυστήρια, συμφώνησε και του έδωσε τα χρήματα.
Έλα όμως που λογάριαζε χωρίς τον… παπά… Αφού τελείωσε και το μυστήριο της βάφτισης, ο παπάς κάλεσε το νονό αυτή τη φορά, πιστεύοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τον κουμπάρο για να αρπάξει τη δεύτερη ταρίφα...
Τον φωνάζει, λοιπόν, και του λέει τα ίδια ακριβώς… Ο νονός επειδή δεν ήθελε να το κάνει θέμα, βγάζει 30 ευρώ και του τα δίνει... Ο παπάς βλέποντας το ποσό, άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει μέσα στον κόσμο, φωνάζοντας «τι μας περάσατε, γύφτους και μας δίνετε τόσα;»
Τότε ο νονός του, σύμφωνα με το δημοσίευμα Lamiareport.gr, στο υπενθύμισε τα 100 ευρώ που είχε ήδη πάρει. Εξοργισμένος ο παπάς, ζητούσε φωνάζοντας να περάσει έξω ο κόσμος, γιατί η ώρα είχε πάει 9 και ήθελαν να κλείσουν.
Λες και επρόκειτο για κάποιο κατάστημα, με συγκεκριμένο ωράριο και τιμοκατάλογο. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος απομακρύνεται από την Εκκλησία. Γιατί άραγε;...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου