8.9.11

ΞΕΦΤΙΛΑ – Οι φωτοτυπίες ποιό ακριβές από τα σχολικά βιβλία !

Μεγαλύτερο το κόστος των φωτοτυπιών από την εκτύπωση των βιβλίων !!
«H φετινή σχολική χρονιά όσον αφορά τα βιβλία των μαθητών είναι η χειρότερη από το 1946, που δεν υπήρχαν βιβλία στα σχολεία». Αυτό επισήμανε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού Eκδοσης Διδακτικών Βιβλίων. Μάλιστα, τόνισε ότι το κόστος των φωτοτυπιών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των βιβλίων, καθώς ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν 4 ευρώ.
Ο κ. Λυκόπουλος είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζεται πως θα έχουν σταλεί στα σχολεία τα βιβλία σε ποσοστό 20%, ενώ έως τα τέλη Οκτωβρίου το 60%. Η κατάσταση αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί πλήρως έως τον Νοέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των εργαζομένων στον Οργανισμό και μελών της ΟΛΜΕ επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι στα περισσότερα σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν είναι επαγγελματικά και εκφράζονται ανησυχίες αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις χιλιάδων μαθητών. Φέτος θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί για να μοιραστούν στα σχολεία 1.200 τίτλοι βιβλίων σε 32.000.000 αντίτυπα. Ακόμη, τονίστηκε ότι τα βιβλία που υπάρχουν ήδη προέρχονται από τα περυσινά αποθέματα και το ίδιο ισχύει και γι'Α αυτά που υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία και πωλούνται από 1,50 έως 9 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου