12.9.11

Αντώνης Σαμαράς: «Εκλογές τώρα!»

Με αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες απαντά η ΝΔ στην κυβέρνηση. Στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού θεωρούν ότι η χθεσινή ανακοίνωση για τον νέο φόρο στα ακίνητα μεταβάλλει το πολιτικό τοπίο και δεν αφήνει περιθώριο για χαμηλούς τόνους από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν ότι η χθεσινή εξέλιξη διαφοροποιεί σε σημαντικό βαθμό και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Μέχρι χθες βασικός στόχος του ήταν να αναδείξει την εικόνα ενός κόμματος που έχει έτοιμο και αποτελεσματικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά τώρα πλέον το ζήτημα των εκλογών αναμένεται να κυριαρχήσει. «Τα νέα μέτρα ίσως αποδειχθούν η κρίσιμη ύλη για την πλήρη κυβερνητική κατάρρευση. Και σε ένα τέτοιο σκηνικό το ζητούμενο από την κοινή γνώμη δεν θα είναι το εάν εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά το εάν μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση της», σχολίαζε χθες το βράδυ ένας εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, μεταφέροντας το κλίμα που διαμορφώνεται στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος.
Την κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής επίθεσης μετέφερε, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς και στους κ. κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο, στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν μαζί του νωρίς χθες το απόγευμα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις αποφάσεις που είχε λάβει νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν απόλυτος στη διαφωνία του για τις νέα φορολογική επιβάρυνση, προεξοφλώντας ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση, αλλά δεν είχε αντιρρήσεις για την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί νωρίτερα (έως το τέλος Οκτωβρίου) ο προϋπολογισμός του 2012, προκειμένου να εκπέμψει η χώρα ένα ακόμη μήνυμα προς τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και τις αγορές ότι παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο, πάντως, ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να δώσει οριστική απάντηση, αν και χαρακτήρισε το όλο ζήτημα «διαδικαστικό». Τη θετική απάντηση της Λεωφόρου Συγγρού για την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού μετέφερε στον υπουργό Οικονομικών λίγες ώρες αργότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, κίνηση που ερμηνεύθηκε και ως προσπάθεια υποβάθμισης του κ. Βενιζέλου από τη γαλάζια ηγεσία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου