12.9.11

Θα ανακαλούνται οι άδειες των ταξί που κάνουν κατάληψη δημόσιου χώρου

Το υπουργείο ενεργοποιεί τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ
Νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να πυροδοτήσει το έγγραφο του υπουργείο Υποδομών, που εστάλη στις Περιφέρειες, και με το οποίο ζητά να ανακληθούν για ένα έτος οι άδειες κυκλοφορίας για τα οχήματα συμμετείχαν μετείχαν στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού.
Στο έγγραφο, ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης, ζητά να τηρηθούν οι σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ, βάσει των αναφορών που είχαν συντάξει οι αστυνομικές αρχές κατά τις θερινές κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το υπουργείο στο άρθρο 34 του ΚΟΚ όπου προβλέπεται πως σε περίπτωση κατάληψης δρόμων και «με πράξη του οικείου νομάρχη μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος».
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η 48ωρη απεργία των αυτοκινητιστών, οι οποίοι προγραμματίζουν για αύριο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας
newsbeast.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου